Het meest in het oog springende verschil met mizuna is de bladvorm, die lancetvormig is. Mibuna gedijt het beste in een gematigd klimaat, d.w.z. onder koele, vochtige onstandigheden, en kan tegen vorst. De plant bereikt een hoogte van 50 cm, en is daarmee groter dan de mizuna, die op de helft blijft steken. De smaak van jonge planten is milder dan die van volgroeide.
Mibuna is geschikt in een salade (rauw), hoewel de steeluiteinden iets bitter kunnen zijn, en kan gekookt en geroerbakt worden. Wanneer je het sauteert, zal het het vocht waarin je dat doet (bouillon of soja) opnemen.
Citrus is complementair aan de bittere tonen van Mibuna, dat om in de Japanse keuken die reden vaak gecombineerd wordt met ponzu of limoen.
Mibuna kan het hele jaar door gezaaid en geoogst worden. Bewaar mibuna zeker een week in de groentenla of open plastic in de koelkast.
Mizuna betekent 'water groente'.
Mizuna betekent 'water groente'.
Bizunablad bevat beta-caroteen, vitamine C en mineralen.
Respecteer het copyright !