De Laurierfamilie heet &eracute;én van de minst stellig gedefinieerde plantenfamilies te zijn. Vermoedelijk omvat hij 52 geslachten en tussen de 3.000 en 3.500 pantensoorten. Een aantal daarvan groeit in de laurierbossen, laurisilva genoemd, waarin naast laurierbomen ook bomen uit de magnoliafamilie (Magnoliaceae) en de mirtefamilie (Mirtaceae) groeien, die op het eerste gezicht erg verwant aan elkaar lijken, maar dat niet zijn.
Laurierplanten vormen steenvruchten, voorbeelden daarvan zijn de avocado, de californian bay nut en de siltimur.
Op de site beschrijven we de volgende soorten:
De avocado (Persea americana) is een vrucht afkomstig van de avocado-boom, een groenblijvende laurier. De van oorsprong Midden-Amerikaanse vrucht wordt hoofdzakelijk rauw gegeten.
De kaneelbomen (Cinnamomum) zijn aromatische bomen waarvan de bast geschild wordt en gedroogd. Door het drogen rollen de stroken bast op tot wat we kennen als 'kaneelstokjes', een specerij voor 'van zoet tot hartig'.'
De laurier (Laurus nobilis) staat in menig huis. De blaadjes en de besjes worden zowel vers als gedroogd gebruikt als kruid.
Een tamelijk onbekend geslacht uit de laurierfamilie is de Lindera, waarvan één soort, bekend onder de Nepalese naam siltimur aromatische besjes draagt die als specerij gebruikt worden.
Een klein plantengeslacht, nauw verwant aan de Lindera. De maqaw of magao draagt vruchtjes die, gedroogd, als specerij gebruikt worden. Het aroma is een combinatie van citrus, gember en anijs.
Dit geslacht betreft één bomensoort, de Californische laurier, die alleen in de staten Californië en Oregon voorkomt. Niet alleen de (laurier)bladeren, ook de zaden worden gegeten.
Respecteer het copyright !