Er is niet veel bekend over de Indische versie van de Ethiopische aubergine, die onder meer gedroogd te koop is. De aubergine wordt gebruikt in één van de beroemdste gerechten van de Meiei in Manipur, eromba. Dit is een currie waarin rauwe groenten verwerkt worden, naast de khamen akhabi ook de wendlandia tinctoria
ONJUISTE LITERATUURVERWIJING NAAR ETH AUBERGINE chuchu rangmei is de sesbania khamen ashinba is tomaat khamen barmashika = groene aubergine http://www.smpbmanipur.org/home/plants/126 khamen akhabi is solanum incanum (jericho-tomaat), verspreid van ethiopie tot india; wordt hoofdzakelijk medicinaal gebruiktDe Meitei hebben een traditie van het eten van rauw voedsel, waaronder bladeren, bloemknoppen en jonge scheuten.
De benaming khamen akhaba wordt gebruikt in het Manipuri , de taal die men spreekt in Manipur. In deze taal betekent khamen asinba tomaat.
Niet de vrucht, maar de bloemen en bladeren van de aubergine zijn rijk aan solanine. Eet ze niet.