Tijdens de vruchtvorming worden de vruchten 'gedund', zoals druiven gekrent worden, om andere vruchten de kans te geven zich beter te ontwikkelen. De vruchten worden in oktober-november geplukt wanneer ze rijp zijn en de juiste kleur bereikt hebben.
Wanneer de kaki's veel vocht bevatten, worden ze gerold, een proces dat kaki momi wordt genoemd. Het rollen is bedoeld om het water in de vrucht naar de buitenzijde te verdrijven, zodat wanneer de vruchten in de zon gedroogd worden ze beter (sneller) drogen en niet rimpelig worden. Het rollen heeft nog een bijkomstig effect, namelijk dat de buitenzijde een poederlaag krijgt van gekristalliseerde suiker.
Minder vochthoudende vruchten worden geschild voor ze elkaar gebonden worden in 'noren'. Dat zijn rijgsnoeren van kaki's. Tussen de kaki's wordt voldoende afstand gehouden om de kaki's gekijkmatig te laten drogen.
De droging is afgerond wanneer de vruchten minstens 35% van hun geschilde gewicht verloren hebben. De gedroogde vruchten hebben net als de verse de naam Ichidigaki.
Ichidagaki's zijn verpakt leverbaar
Gedroogde ichidigaki's worden gebruikt als dessert. Ze worden als hagatame op Nieuwjaarsochtend gegeten, omdat ze als geluksbrengers beschouwd worden.