De kaas is plat en heeft een glanzend uiterlijk en een leerachtige structuur en smaakt als mozarella. Het heeft ook dezelfde (getrokken) textuur. Deze Bai kaas wordt vrijwel nooit vers gegeten, men zal hem eerst drogen en daarna bakken of frituren.
Rushan kan gebakken of gegrild geserveerd worden. Karakteristiek (streetfood) is de gerolde rushan, op een stokje. Deze rushan-stick wordt gegeten met diverse zoete specerijen, gecondenseerde melk met suiker, rozenblaadjes doordrenkt met honing, chocolade siroop en fruitconserven. Daarnaast wordt rushan gebruikt in de een theeceremonie, die de drie-gangen-thee heet.
De drie-gangen-thee dateert uit de Tang-dynastie, waar de Nanzhao- en Dali-koningen de ceremonie aan bijzondere gasten aan boden. Het eerste kopje dat gedronken wordt,is een bittere thee, de tweede is zoet, en de derde heeft een sterke nasmaak.
Het eerste kopje wordt gezet van gebrande koffie, en verbeeldt de ontberingen die men moet doorstaan voordat gelukkiger tijden aanbreken. Dit wordt ook wel de 'honderd-strijden-thee" genoemd.
Het tweede kopje bevat stukken notenhout, bruine suiker, en soms Rushan. De zoete smaak doet denken aan de drinker van de goede tijden in het leven.
Aan de derde kop wordt honing, gember, peper en kaneel toegevoegd aan de derde beker, zodat een pittige smaak in de mond blijft hangen. De gedachte erachter is dat men terug moet kijken dan het goede en kwade in het eigen handelen.
Geen betrouwbare of volledige informatie beschikbaar.