De Citrus limettioides is van de drie genoemde soorten de citroen met de geringste zuurtoon, wat hem uitermate geschikt maakt om sap van te maken, zoals overal ter wereld en vooral in India gebeurt. De belangrijkste commerciële soort is de Indische, veelal mosambi genoemde, of Palestijnse zoete limoen. Het is een middelgrote boom met bladeren als van een sinaasappel, en witte bloemen. De vrucht is klein en rond en heeft een dunne schil. Hij kleurt geel als hij rijpt. Het vruchtvlees is lichtgeel, verdeeld over 10 segmenten, sappig en met weinig pitten (zaden).
De mosambi is een moessonvrucht. De oogsttijd valt samen met het regenseizoen in India, van juli tot augustus, ver voor de oogst van de verwante mosambi-sinaasappel uit, die vanaf oktober geoogst wordt. Men noemt hem wel de zoete variant van de soh synteng uit Assam. Eerder lijkt de zoete limoen op de Perzische limoen (Citrus × latifolia) of de Galgal (Citrus pseudolimon), een wilde berglimoen. Qua smaakt komt hij het dichtst bij de Tunesische limetta, de beldi.
Zoete limoenen rijpen alleen aan de boom, d.w.z. dat ze rijp geplukt worden, wat lastig is voor de handel over lange afstand. Of een vrucht rijp is, test je gemakkelijk door de schil met je nagels te schrapen. Komt er geurende olie vrij, dan is de vrucht zeker rijp.
Koop geen rimpelige of bruin-verkleurde vruchten, deze zijn overrijp.
Behalve dat het een smakelijke handvrucht is, kun je er uitstekend sap maken. In India, Pakistan en Bangladesh is dit sap erg populair.
Zoete limoenen zijn goed houdbaar, in de koelkast wel twee maanden, daarbuiten - bij kamertemperatuur - wel twee weken. Het sap kan ingevroren worden.
De benaming mosambi kom in veel variaties voor (mausambi, moosambi) , en wordt ook voor andere citrussoorten gebruikt. Het is de naam van de streek waar veel citrus wordt verbouwd.
Geen betrouwbare of volledige informatie beschikbaar.