top
Chimichurri rioplatense
Argentijnse groene chilisaus
ChimichurriI
Chimichurri-recepten
Chimichurri Rio Platense - Argentinië
Naar het recept van
Moe Kafer
A taste of Peru

Chimichurri Rio Platense

Deze variant op de Argentijnse chimichurri-saus bevat naast de standaard-ingrediënten van chimichurri bevat deze saus behoorlijk wat koriander, en wordt in plaats van verse chilipeper gebruik gemaakt van chilivlokken en (eventueel) wat gerookte peper.

Pas op met het toevoegen van deze laatste, die kan snel domineren en de saus een onaangename rooksmaak geven. Neem een topkwaliteit zoals pimenton de la vera.

Deze chimichurri 'verde' wordt in Argentinië vooral geserveerd bij gegrilld varkensvlees.

Ingrediënten

1
bosje
platte peterselie
½
bosje
koriander
2
teentjes
knoflook
1
el
oregano
1
tl
komijn
½
tl
gerookte peper (pimenton)
½
tl
rode pepervlokken
100
ml
olijfolie
2
el
witte wijnazijn
½
 
biologische citroen
 
 
zout
 
 
gemalen zwarte peper

HET RECEPT

De voorbereiding

Was de peterselie en de koriander en gebruik alleen de blaadjes. Snijd deze fijn

Snipper de knoflook en de sjalotjes.

Was de citroen grondig. Pers de (halve) citroen, en rasp wat zest .

De bereiding

Meng alle ingrediënten m.u.v. de azijn, zout en peper. Gebruik géén blender, de ingrediënten worden niet gepureerd. Houd in eerste instantie wat olie achter, om eerst de goede textuur te krijgen, toevoegen kan altijd nog.

Maak op smaak met azijn, zout en peper.

Voeg naar behoefte van de achtergehouden olie toe.

Bronvermelding update maart 2020

Chimichurri rioplatense | Mujer gourmet