In haar recept gebruikt Kirstin Johansson artisjokken, mocht je dat willen doen, koop dan fijne artisjokken, en snijd de niet eetbare delen er af. Dat zijn de punten van de bladeren (snijd de hele top van de artisjok weg) en het hooi (dat je er zo uit kunnen lepelen). Schil de steel, die is heerlijk, en snijd de artisjokjes in eetbare stukken.
Aardperen hebben eenzelfde smaakpalet als artisjokken. Elandenvlees kan vervangen worden door rund- of paardenvlees.
Laat het vlees op kamertemperatuur komen en snijd het in blokjes (poulet). Snijd de uien in grove stukken.
Braad het vlees aan in wat boter en voeg er de uien en nog wat boter aan toe. Fruit de uien. Bestrooi het mengsel met de rozenbottelpoeder en roer deze er goed doorheen, zodat alle vlees en ui bedekt is. Voeg alle vloeistof toe en gaar het vlees daarin. Reken op 2 tot 3 uur. Houd de pan gesloten.
Schil de aardperen en snijd ze in stukken. Doe hetzelfde met de pastinaak. Snipper de knoflook. Voeg de groenten en de knoflook toe aan de stoofschotel en laat deze nog 20-30 minuten pruttelen, tot de groenten gaar zijn.
Maak de schotel op smaak met zout en peper en voeg eventueel wat water toe. Dien op met crème fraîche, en geef er brood bij.
Respecteer het copyright !