Dit zoetige, enigszins naar amandelen en graan smakend drankje dankt zijn melk-achtige structuur geheel aan de aardamandelen. Er wordt geen melk in gebruikt! Horchata wordt in de Valenciaanse hostacheria's vaak geserveerd met fartons, die je geacht wordt in de horchata te dopen.
Week de aardamandelen 12 tot 14 uur in schoon koud water.
Was de aardamandelen dan grondig in steeds verschoond water. Hergebruik het was- en weekwater niet.
Doe de knolletjes in en blender en maal ze met het verse water fijn. Voeg er de kaneel en de citroenrasp aan toe en zet deze horchata-in-de-maak twee uur koud weg, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
Zeef de horchata daarna met een fijne zeef met kaasdoek, en roer er de suiker of de honing door, tot deze volledig is opgelost. De hoeveelheid suiker in originele horchata bedraagt tussen 100 en 150 gram. In dit recept hebben we de ondergrens aangehouden. Maak de horchata op smaak met wat citroenrasp.
Serveer horchata goed koud. De horchata is enkele dagen houdbaar in de koeling, zo koud mogelijk (rond 2°C).
Gebruik de uitgezeefde pulp voor een ander gerecht.
Respecteer het copyright !