top
heek met pissalatsaus
Pisalatsaus
 
Pisalatsaus
 
fleur de sel
Heek met pissalatsaus
Naar het recept van
Jacques Chibois
La Bastide Saint Antoine, Grasse (F)

Pissalatsaus

Deze pissalatsaus is een knipoog naar de echte pissalat of pissalà, een pasta van verse, jonge sardines of ansjovis.

Het recept, van Jacques Chibois, is een variatie op het thema ansjovispasta, door hem gebruikt als garnituur bij gebakken heek. De basis van het sausje is ansjovis op olie. Opvallend is het gebrek aan kruiderij.

INGREDIËNTEN

60
gram
ansjovis in olie
20
gram
kappertjes
2-3
teentjes
knoflook
10
cl
olijfolie
10
el
water

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Pel de knoflook.

DE BEREIDING

Roer van de ingrediënten een romige pasta, en voeg zoveel water toe als wenselijk.

slotregel

Bronvermelding update juli 2023

Fin colinot de Méditerranée en pissaladière et pissalat | Jacques Chibois
slotregel