Rava of Bombay rava is een Indiaas griesmaalsel, gemaakt van Indiase tarwe. Het behoort tot de Udupi-keuken uit Karnataka, het zuiden van India. Het recept voor tarwecakes zou daar zijn ontstaan tijdens de Tweeede wereldoorlog bij gebrek aan rijst in deze regio. De restaurantketen Mavali tiffin rooms claimt het recept bedacht te hebben.
In het recept wordt bakpoeder gebruikt. Een Indiaas alternatief daarvoor is eno. Gebruik daar voor dit recept iets meer dan een halve theelepel van.
Rooster de tarwegries in wat ghee, tot het begint te geuren en te kleuren. Doe hetzelfde met de cashewnoten, maar dan in de arachideolie.
Rooster de mosterdzaadjes in een droge pan, voeg wat olie toe en dan de curryblaadjes en de asafoetida.
Doe de kruiden bij de geroosterde tarwegries en voeg er de yoghurt de fijngehakte gember, de fijngehakte chilipepers en wat zou aan toe.
Dit beslag wordt op dikte gemaakt met wat water om dan een half uur te rusten. Voeg eventueel weer wat water toe en herhaal de rustperiode.
Roer op het laatste moment het bakpoeder door het beslag en vet de idli-vormen in. De idli's worden gebakken in speciale idli-vormen. Giet het beslag erin, en kook de idli's boven stomend water of in een speciale idli-koker. Zorg er voor dat het water de vorm(en) niet raakt.
Stoom de idli's hoogstens 10 minuten, en laat ze daarna nog 5 minuten, van het vuur af, in de stomer staan. Serveer deze idli's met een kokoschutney en saagu.