Kama-age udon is niet alleen vers bereid (kama betekent pan), maar bovendien direct uit het water (age betekent heet) geserveerd. Vaak krijg je de udon in het hete water opgediend. Kama batā udon 釜バターうどん is een bijzondere vorm van een kama udon, namelijk één die geserveerd wordt met batā (afgeleid van het Engelse butter). Behalve boter, wordt deze udon, die niet in het water wordt gediend, bestrooid met zwarte peper, en geserveerd met een rauw ei, dat boven de udon wordt gebroken. De udon wordt op smaak afgemaakt met een klein scheutje sojasaus of dashi, en bestrooid met tenkasu, krokante restjes tempura. Tip: gebruik in plaats van zwarte peper van vreemde bodem (Sarawak of Malabar) de enige peper van Japanse bodem, de pipa-tsu of javaanse lange peper
Onderstaand recept is gebaseerd op één portie, vandaar geen hoeveelheden. Zie voor de bereiding van je eigen sanuki udon het afzonderlijke recept. je kunt het gerecht natuurlijk ook maken met kant-en-klare droge sanuki udon of verse, uit de koeling.
Maak of bereid de sanuki. Hij wordt zo heet mogelijk opgediend, zodat het ei net als bij het Italiaanse carbonara bij doorroeren stolt.
Schep de hete udon in een kom, en bestrooi de udon met fijngesneden slaui en vers gemalen zwarte peper.
Serveer de udon onmiddellijk, begeleid door een rauw ei en een heerlijke Japanse sohoyu (sojasaus). Aan tafel wordt het ei gebroken en door de udon geroerd.