De cheongyang gochu - ook wel dang jo cheongyang - is vernoemd naar de regio Cheongyang waar hij is ontwikkeld voor de productie van capsaïcine. Dat was het doel, een chilipeper ontwikkelen uit de Koreaanse gochu, een verij milde chilipeper, vergelijkbaar met een jalapaño. Daartoe werd de hulp in geroepen van de Thaise bird's eye chili, een scherpe, eveneens Capsicum annuum. Deze saenun gochu krikte de scherpte van de 'Koreaanse peper' op tot wel 23.000 SHU, maar gemiddeld is de cheongyang gochu tussen 4.000 en 12.000 SHU, met een enkele uitschieter dus.
De chiliplantjes worden uitgezet in de lente en in de zomer geoogst, zowel groen - put-of yeori-gochu genoemd - als rijp, hong-gochu 홍고추.
De Cheongyang peper is in 1983 ontwikkeld door een Koreaans bedrijf Jung-ang Jongmyo, gespecialiseerd in capsaïcine. De boeren die bij de pilot betrokken waren, zagen brood in de nieuwe peper, en dienden een verzoek in om deze naar hun regio te mogen noemen, Cheongyang is een plaats in het bergachtig gebied in het hart van de provincie Chungcheong, nabij de Chilgapsan berg.
Eens per jaar in augustus of september houdt men er het Cheongyang Gochu and Gugija Festival,.
Respecteer het copyright !