De cascabel wordt niet voor niets met een kers vergeleken, de volgroeide vrucht heeft een doorsnede van slechts 2-3 cm en hij heeft een een gladde, glanzende, en wat taaie schil. Hij is daardoor zeer geschikt om gedroogd te worden. Het is een zeer milde Capsicum annuum, met 1.300-2.000 SHU, licht pikant. De smaak is zoetig en nootachtig.
Net als de ñora kleurt de chili diep scharlaken wanneer gedroogd. Net als de mildere guajillo - de gedroogde mirasol - behoudt de chili bij droging zijn vorm, dankzij de taaie schil, en krijgen de zaden alle ruimte om te bewegen, wat het ratelend geluid op levert, wanneer je de vrucht schudt.
Guajillo is Capsicum annuum var. annuum cv. ‘Mirasol’, de cascabel niet ?!
De cascabel is éé van de meest gebruikte chili-variëk;teiten in Mexico, en wordt steeds vaker door Europese chefs gebruikt.
Cascabel betekent 'ratel'. Lokale namen zijn chilcoztli, chile trompa of travieso.
Respecteer het copyright !