Shio kombu is een typische furikake. Deze shio kombu furikake wordt gegeten als topping voor witte rijst, en in ochazuke, gestoomde rijst in soep of thee. Shio kombu is daarnaast een mooie aanvulling op onigiri (rijstballetjes).
Was de kombu, dep de kombu droog, en snijd ze in fijne reepjes.
Voeg de mirin, suiker en sojaus toe, en roer deze door de reepjes. Zet de gemarineerde kombu-reepjes in de magnetron, en laat ze op 600 Watt tien minuten garen en drogen.
Doe de reepjes in een plastic zak, en voeg er nog een beetje suiker en zout aan toe. Houd de zak dicht en schud de reepjes stevig. Ze zijn nu gereed voor gebruik.
Kan-en-klare shi kombu is in de Aziatische winkel te koop.
Uit Kansai komt de beroemde Kansai (nieuwjaars)soep ozoni, een misosoep met mochi (rijstcake).
Gedroogde kombu kun je gemakkelijk bewaren. In de verpakking van kombu zit in de regel een zakje silica-gel, dat er voor zorgt dat de kombu mooi droog blijft.
Respecteer het copyright !