Meng het vlees met gehakte ui, peterselie en het ei, eventueel aangevuld met seizoensgroenten zoals in pot-au-feu, of gebruik een restje pot-au-feu.
Smoor het vlees op laag vuur gaar, minimaal 2,5 uur.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Beboter een schaal en bedek deze met een laag aardappelpuree. Schep er het vleesmengsel op, bedek dat met de helft van de kaas.
Dek de schotel af met puree en de rest van de kaas en plaats de schotel in het midden van de voorverwarmde oven. Bak hem in circa een half uur af en bruin hem na onder de grill.
Naast de klassieke hachis waarop dit recept is gebaseerd, zijn er talloze varianten, ook in de haute cuisine. Tot de interessantere variaties op het thema hachis behoort die met haas van de Canadese chef-kok François Blais of Panache van Auberge Saint-Antoine’s in Quebec, zijn Parmentier de la Plata.
In veel andere landen bestaan vergelijkbare gerechten, zoals de Engelse shepherd's pie.
Groot-BrittaniëRespecteer het copyright !