Mejugaru wordt gebruikt als starter voor de bereiding van Koreaanse producten zoals doenjang, gochujang en ganjang. Mejugaru is koji.
In veel populaire bererdingen van gochujang zie je mensen sojabonen drogen, roosteren en vermalen als substituut voor mejugaru. Maar dat is dat niet zo. Geroosterd sojameel gebruik je bijvoorbeeld in desserts of banket, en is geen starter. Let dus op om niet in plaats van gefermenteerde sojabonenmeel geroosterd sojabonenmeel te kopen. Uiterlijk verschillen beide niet of nauwelijks. In Korea wordt geroosterd sojabonenmeel bokkeun konggaru 볶은 콩가루 of konggomul genoemd, in Japan kinako , in China huángdòu fěn 黄豆粉 en in Indonesië bubuk kedele.
Eventueel te vervangen door kojimeel, de Japanse starter, waarvoor geen sojabonen maar rijst is gebruikt. De smaak wordt minder intens, vergelijk doenjang met miso.
Uitsluitend te gebruiken als starter in fermentaties.
Respecteer het copyright !