top
Cicerio zuccherina di Trieste
Cichorium intybus cv. foliosum
Cicerio zuccherina di Trieste
 
Cicoria zuccherina di Trieste - Cichorium intybus

Cicerio zuccherina di Trieste

Deze 'zoete' cichorei is net als de langwerpige Greca rosso en de Spadona da Taglio, een plukgroente. De blaadjes worden afgesneden wanneer de plant een centimeter of zes hoog is, waarna deze weer uit loopt en nogmaals geoogst kan worden. Het hele seizoen door.

Deze prachtige lof-soort eet je zoals veldsla. Je hoeft de blaadjes niet te snijden, mengt ze met andere slasoorten. Net als rucola en witlof, heeft het blad een uitgesproken bittertje, maar zoals de naam aan geeft ok een zoet accent, als groenlof (suikerbrood). Het grote verschil met groenlof is de dikte van het blad, het jonge zuccherina-blad is dun.

Practische zaken

Aankoop en verkrijgbaarheid

Je zult er in ons land vergeefs naar zoeken. Gelukkig is de plant heel eenvoudig zelf te telen, zelfs op het balkon. Plaats vier plantjes in een bak van 50cm, en geniet er het hele seizoen van.

Bronvermelding update april 2023