Deze saus is bedoeld als bijgerecht voor steaks, die in Korea net als veel gerechten worden opgediend met kimchi. In dit recept worden jalapeño's gebruikt, die gesneden en ontzaad worden, Houd je van een spicy saus, laat de zaden van de pepers er dan in, of neem een pittiger chilisoort. Dat kan ook een rode zijn.
Een andere bereiding van shisoblad, met sojasaus, chilipeper en sesamzaadjes, wordt ook wel chimichurri genoemd, maar is zo afwijkend, dat je het geen chimichurri meer kunt noemen. Kkaennip-jangajji is een populaire bijgerechtje of banchan.
Was de shiosiblaadjes en snijd ze heel fijn. Snipper de knoflook en de sjalotjes.
Meng alle ingrediënten m.u.v. de azijn, zout en peper tot een samenhangend mengsel. Gebruik géén blender, de ingrediënten worden niet gepureerd. Houd in eerste instantie wat olie achter, om eerst de goede textuur te krijgen, toevoegen kan altijd nog.
Maak op smaak met limoensap, azijn, zout en peper.
Voeg naar behoefte van de achtergehouden olie toe.
Respecteer het copyright !