Kinchaku nattō
abura-age gevuld met nattō
KINCHAKU nattō
JAPANSE MISO'S
KINCHAKU NATTō
 

KINCHAKU NATTō  [JAPAN]

Dit eenvoudige recept van abura-age gevuld met nattō, kaas en lente-ui is exemplarische voor de bereidingswijze van kinchaku, buideltjes.

Het is maar één van de vele vulsels van de tofu-envelopjes, maar wel een interessante door de combinatie van gefermenteerde producten, tofu, nattō én kaas. De envelopjes worden gesloten met een prikkertje, maar dat kan ook met een reepje groente.

INGREDIËNTEN

1
el
sap

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Bereid de abura-age, of koop er kant-en-klaar. Beslis zelf of je kiest voor heel dunne abura-age of voor wat dikkere, zoals in de uitwerking van dit recept gebruikt. Week de kant-en-klare abura-age tevoren in ruim koud water, om de olie waarmee ze bereid zijn vrij te maken, en om de envelopjes beter te kunnen bewerken. Laat ze na het weken een uurtje drogen, dat werkt gemakkelijker.

Snijd de kaas in reepjes en de lenteui in ringetjes.

BEREIDING

Snijd de abura-age doormidden, zodat je min of meer vierkante plakjes krijgt, en open de abura-age. Om de laagjes los te krijgen, kun je er licht met een deegroller overheen (wat vooral effect heeft bij de dunnere soort), of het plakje voorzichtig met een mes insnijden. Snijd het envelopje niet lek!

Meng de nattō, de kaasreepjes en de lenteui, en vul er de envelopjes mee. Zet ze dicht met een prikkertje dat je door de tofu rijgt.

Bruin de kinchaku in een matig hete oven.

 

VARIATIES

TAALKUNDIGE ASPECTEN, ETYMOLOGIE

4
 
abura-age
100
gram
nattō
50
gram
kaas
1
 
lente-ui
 

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Stuffed Abura-Age with Natto | Momina ina