Konnyaku yuzu
Sashimi
KONNYAKU YUZU
 
SASHIMI VAN KONNYAKU EN YUZU ©2019 FOTO: QUE FOME

KONNYAKU YUZU SASHIMI

Konnyaku behoort tot de slankmakers uit de Japanse keuken, met minder dan 10 caloriën per 100 gram. Het wordt gebruikt in de veganistische keuken als visvervanger, en in dit gerecht is dat ook het geval

Het gerechtje is bedoeld als voorbeeld van hoe konnyaku kan worden toegepast. De bereiding is erg simpel, mits je de ingrediënten kunt bemachtigen. Vervang eventueel yuzu, de Japanse citrusvrucht door limoen.

INGREDIËNTEN

 
 
blanke konjak gelei
3
el
shoyu (Japanse sojasaus)
1
 
yuzu (evt limoen)
1
tl
wasibi
 

HET RECEPT

BEREIDING

Snijd de konyaku-gelei in dunne plakken, en doe hetzelfde met de yuzu. Voor een minder prominente citrussmaak kan de yuzu in smalle strips worden gesneden

Meng de shoyu en de wasabi en gebruik dit mebgsel als kleefmiddel om de yuzu op de plakjes konjak te bevestigen. Goed aandrukken.

Geef er een zuur sausje bij van yuzusap met wat druppeltjes shoyu, en breng accenten aan met pure wasabi.

GEZONDHEIDSASPECTEN

VOEDINGSSTOFFEN - GEZONDHEIDSRISICO'S

BRONVERMELDING UPDATE MAART 2019

Sashimi de konnyaku | Que fome