Tiradito by Nobu
Rauwe vis met citrus
TIRADITO
TIRADITO RECEPT(EN)
TIRADITO BY NOBU | © FOTO: NOBU MAGAZINE   DOWNLOAD RECEPT (FLASHPLAYER)
NAAR HET RECEPT VAN
NOBU MATUSHISA
NOBU RESTAURANTS
 

TIRADITO BY NOBU

Tiradito is een Peruaans gerecht van rauwe vis in pittige saus. De bereiding is identiek aan die van een ceviche, alleen wordt de vis op sashimi-wijze gesneden. Het gerecht is gebaseerd op de pre-Columbiaanse bereidingswijze van vis met tumbo (passiflora tarmina).

Het gerecht weerspiegelt de invloed van de Japanse immigranten op de Peruaanse keuken. Deze interpretatie van een tiradito door Nobu in de vorm van een bloem, weerspiegelt de relatie tussen Japan en Peru. Natuurlijk wordt voor dit gerecht verse vis gebruikt. Het recept gebruikt yuzu-sap, omdat verse yuzu niet of nauwelijks verkrijgbaar is buiten Japan. In plaats van de traditionele gele chili's gebruikt Nobu in dit recept (rocoto) chili pasta.

Het recept is gebaseerd op 4 personen.

INGREDIËNTEN

500
gram
snapper filet
 
 
rocoto chili pasta
 
 
limoen
 
 
yuzusap
 
 
zout
 
 
korianderblaadjes

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Snijd de vis sashimi in papierdunne plakken. Arrangeer deze in rozetvorm op een mooi plat bord.

Pers de limoen.

DE BEREIDING

Doe een druppeltje rocoto op elk plakje vis. Besprenkel de vis met een mengsel van 1 deel yuzusap op 2 delen limoensap. Bestrooi met zeezout en garneer met korianderblad.

Op de foto (uit Nobu magazine) is in de kern van de rozet een vrucht geplaatst. dat is de Myrica rubra of 'yumberry' (handelsnaam).

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Tiradito | Nobu magazine