Polenta e musetto
Cicchetti
Polenta e musetto
MUSETTO-RECEPTEN
POLENTA BIANCA E MUSETTO©2017 FOTO: CONCORZIO MODENA IGP

POLENTA BIANCA E MUSETTO

Een cicchetti (tapas) uit Friuli-Venezia Giulia, waar de musetto, neuzenworst, vandaan komt. Het recept leent zich goed voor iedere andere grove worst, zoals cotechino

Voor de polenta wordt wit maïsmeel gebruikt (polenta bianca).

INGREDIËNTEN

1
 
liefst verse musetto
200
gram
polenta bianca
 
 
zout
 
 
peper
 
 
olie

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Kook de polenta voor in een liter water. Voeg wat olie aan het water toe, en wat zout. De kooktijd bedraagt 25 minuten, gedurende welke je de polenta voortdurend roert. Zodra de polenta gaar is, stort je deze uit op een plaat en smeert er een 1 cm dikke plak van. Deze zal ongeveer 30 bij 40 cm groot zijn. Laat de polenta af koelen.

Gaar de worst. Wanneer de worst gaar is, haal je deze uit de bouillon en laat je deze minstens een uur afkoelen op kamertemperatuur.

DE BEREIDING

Snijd de polenta in strips, of steek er rondjes uit, groot genoeg om als 'toast' voor de worst te dienen. Snijd de afgekoelde worst in plakken van 1,5 cm dikte. Grill de strips of schijven in een grillpan of op een grilplaat, en bak de plakken worst krokant..

Wanneer je de schijfjes in de oven krokant wilt bakken, verwarm je de oven voor op 180°. gebruik je een pan, gebruik dan een niet-aankleefpan, met een miniem beetje olie.

Serveer de polenta-toast en de plakken musetta zoals op de foto is afgebeeld. Bestrooi de worst met zout en peper.

BRONVERMELDING UPDATE NOVEMBER 2017

Polenta e musetto | Osteria Al Botegon, Treviso (foto)