Landkerssoep
met kikkererwten, gember en rozenwater
LANDKERSSOEP
LANDKERSSOEPEN
FOTO IN BEWERKING| HIER WATERKERSSOEP

LANDKERSSOEP

Landkerssoep is één van de warme bereidingen van landkers, een koolsoort met een bittere smaak en een vezelige structuur, vooral de wat oudere bladeren.

Voor het beste resultaat doe je er goed aan de landkers zelf te plukken of te telen. dat laatste is vrij gemakkeleijk, want het zaad kiemt al na 2-3 weken. Dan ben je er van verzekerd malse jonge blaadjes te hebben, waarmee je ook een goede salade kunt maken

In dit recept wordt de smaak van landkers gepaard aan gember, en wordt de soep zoals broccolisoep gebonden, niet met aardappel maar met kikkererwten. Het rozenwater zorgt voor een aparte het recept voor Watercress & chickpeasoup (inderdaad, waterkers) van Ottolenghi in zijn derde boek, Jerusalem (2013).

INGREDIËNTEN

1
el
sap

HET RECEPT

VOORBEREIDING

Week de kikkererwten, en kook ze daarna goed gaar in de bouillon, tenzij je voorgekookte (pot) kikkererwten neemt, gebruik dan zo'n 125 gram (de zwelfactor bedraagt 2,5)

DE BEREIDING

Halveer de uien en snijd deze in dunne plakjes, zodat ze straks eetbaar zijn. Snijd de gember heel fijn, of rasp ze met een microsrasp of kyocera. Sauteer ui en gemberwortel in wat olie.

Blancheer de landkers, hooguit 1 minuut, en snijd ze fijn.

Voeg de uien, gember en landkers toe aan de bouillon en blend deze in de foodprocessor. Draai door tot je een gelijkmatig gemalen, romige soep hebt.

Breng deze weer aan de kook en maak hem op smaak met suiker, rozenwater (optioneel), zout en peper.

50
gram
kikkererwten
600
ml
groenten- of kippenbouillon
1
 
gele ui
15
gram
gemberwortel
250
gram
landkers
1
tl
suiker
 
scheutje
rozenwater (optioneel)
 
 
ras el hanout
 
 
peper en zout

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Wintercress-soup | Taste the wild