Avocado-toast
met cashewkaas
AVOCADO-TOAST
 
AVOCADO-TOAST MET CASHEWKAAS ©2018 FOTO: VEGAN   DOWNLOAD RECEPT (PDF)

AVOCADO-TOAST MET SMEUIIGE CASHEWKAAS

Een royaal belegde veganistische boterham, al dan niet geroosterd, met in de hoofdrol avocado en cashewnoten.

In het originele recept waarvan bovenstaande foto, wordt een cashewspread gebruikt van cashew, veel chilipeper (piment de a vera, sriracha en chilivlokken) en water. Ondanks het smakelijke beeld, naar mijn smaak geen appetijtelijk resultaat. Wel veganistisch. Smakelijker wordt de 'kaas' wanneer je deze smeuig en romig maakt door er wat gist en witte miso aan toe te voegen.

Voeg niet teveel vocht ineens toe, wanneer de kaas te dun wordt, is er geen weg terug. En wees voorzichtig met het toevoegen van zout.

INGREDIËNTEN

150
gram
cashewnoten
30
gram
verse gist
1
el
witte miso
2
tl
piment d'espelette
 
 
zeezout
 
 
zuurdesembrood
 
 
½
 
citroen

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Week het merendeel van de cashewnoten tevoren in koud water. Houd er enkele achter voor de finishing touch !

DE BEREIDING

Laat de cashewnoten uitlekken, en maal ze met de gist en de miso met wat water in een blender fijn. Gebruik niet te veel water, bij de gegeven hoeveelheden maximaal 200-250 ml. Vervang het water of een deel ervan eventueel door amandelmelk of waterkefir. Breng de smeuiige kaas op smaak met wat citroen en zout.

Hak de achtergehouden cashewnoten fijn, en rooster ze kort in een droge koekenpan. Snijd intussen dikke boterhammen, die je naar keuze roostert of niet.

Schil en snijd nu de avocado's, en wrijf ze tegen verkleuren in met wat citroensap. Bestrijk de toast met cashewkaas, en beleg de toast met de gesneden avocado. Bestrooi deze tenslotte met wat fijngehakte cashewnoot, en een vleugje espelette.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2018

Avocado Toast with Sriracha Cashew Cheeze | Best of vegan Cashew cheesel | The full helping