Red snapper
Wodka-cocktail
RED SNAPPER
SNAPPERS
RED SNAPPER

RED SNAPPER

De Red snapper is een variant op de Bloody Mary, met net als in Bloody Mary wodka in de hoofdrol.

Bloody Mary was in de jaren 20 van de vorige eeuw een belangrijke push voor wodka, dat in het westen niet bepaald populair was. De Russen die de omwenteling naar het communisme ontvluchtten naar het westen, namen hun weinig aansprekende wodka's mee. Een cocktail van gelijke delen wodka en tomatensap deed wonderen. Bartender Ferdinand Petiot was de bedenker er van.

Petiot was bartender in Harry’s New York Bar in Parijs. Toen hij in 1934 van Parijs terug keerde naar de Verenigde Staten en bartender werd in de King Cole Room in het Saint Regis Hotel, ontwikkelde hij een kruidiger, pittiger versie door de Bloody Mary te verrijken met zwarte peper, worcestershiresauce en citroensap. Op de cocktailkaart staat deze nieuwe mix vermeld als Red Snapper, om hem van de 'gewone' Bloody Mary' te onderscheiden.

Hieronder het recept voor deze Bloody Mary 'Red Snapper'-style, conform de originele opgave van de International Bartenders Association:

COCKTAIL: RED SNAPPER (ORIGINAL)

INGREDIËNTEN

45
ml
wodka
90
ml
tomatensap
15
ml
worcestershiresauce
1
scheutje
tabascosaus
 
 
selderijzout
 
 
zwarte peper

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Was en snijd de selderij.

Maak een rim van selderijzout of chili-zout.

DE BEREIDING

Meng alle ingrediënten.

DE AFWERKING

In de jaren zestig deed de garnering van de Red snapper met een stengeltje bleekselderij opgeld. Deze is er tegenwoordig niet meer uit weg te denken, evenmin als de extra toevoeging van een schijfje of partje citroen.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2018

Cocktail of the week: the Snapper | Keith Miller, The Telegraph Set 2014 Pulitzer’s Bar New Cocktailmenu – The Great Gatsby | Mister cocktail