top
raita
Gajar ka murabba
Condiment
Gajar ka murabba
 
raita
GAJA KA MURABBA

GAJAR KA MURABBA

Condiment

Gajar ka murabba of kortweg gajar murabba is een zoet gerecht van zoete, rode peen, desi gajar genoemd. Het is een intersssante methode om de zoete winterpeen te Een andere benaming is gajar ka gajrela.

Murabba of mirabba is de benaming van in suiker bewaarde vruchten, een marmelade. Van oorsprong komt de bereidingswijze uit de Kaukasus.

Kun je niet aan de originele desi gajar komen - deze zijn door en door rood met uitzondering van lichtgekleure 'pit', gebruik dan onze eigen rode wortel. Hiervan is de binnenkant oranje, dat is natuurlijk jammer.

Ingrediënten

500
gram
desi gajar (rode wortel)
125
gram
kristalsuiker
5
dl
melk
4
 
groene kardemompeulen
10
 
amandelen
10
 
pistache-noten

HET RECEPT

De voorbereiding

Rooster de noten.

De bereiding

Was de peen, en snijd de uiteinden er af. Rasp de peen grof.

Breng de melk aan de kook en voeg er de geraspte peen aan toe. Laat het mengsel enige tijd pruttelen totdat het mengsel samenhangend wordt. Dit is het moment om er de suiker en de kardemom aan toe te voegen. .

Laat het mengsel nog enige tijd oruttelen, tot de halwa vrij dik is geworden.

Serveren

Dien de halwa koud of heet op, gegarneerd met de geroosterde noten.

slotregel

BRONVERMELDING UPDATE JUNI 2019

Gajar murabba | Desi food, Youtube Cucumber raita | Swasthi