Amasuzuke
In umesu ingelegde groente
AMASUZUKE
 
Shin-shōga no amasu-zuke

AMASUZUKE

Amasu- of amazu-zuke is de verzamelnaam voor een Japanse fermenteerde pickle op basis van de roodkleurige umesu (pruimazijn).

Amasuke-zuke onderscheidt zich van su-zuke door het uitsluitend gebruik van umesu, weliswaar een su (azijn) genoemd, maar feitelijk een extract van ingemaakte (gepekelde) Japanse abrikozen (ume). Eén van de bekendste amasu-zukes is gari, dat ook wel sushi-gember genoemd wordt. Traditioneel is gari een Shin-shōga no amasu-zuke (lentegember in umesu), maar het leeuwendeel van de gari zou je shin-shōga no su-zuke moeten noemen, want die wordt gemnaakt met rijstazijn (en kleurstof).

BRONVERMELDING UPDATE FEBRUARI 2019

Nukazuke | Wikipedia (EN) Nukazuke, légumes en saumure | Japon gourmand How to make a nukadoko pickling bed | Kyōtofoodie by Kyōtostore (Japan) About nuka-zuke | Kikkomans global website Haver nuka | Nordic lab
Deze site is in bewerking, waardoor foto's kunnen ontbreken of links niet werken. Excuus daarvoor. De site wordt herbewerkt na een aanslag op de site door copyright-jagers begin dit jaar.