Dit gerechtje is iconisch in Okinawa. Voor het schaven gebruikt men er een groentenschaaf, de shiri-shiri-ki. De term shiri is een onomatopee, verwijst naar het geluid dat schaven van knapperige producten zoals peen maakt. De term wordt alleen in Okinawa gebruikt, elders in Japan is het woord voor schaven sengiri.
Aan het gerecht voegt men in plaats van bonito (gedroogde tonijn) ook wel tonijn uit blik toe.
Was de wortgelen en snijd er de uiteinden vanaf.
Schil de wortelen en schaaf ze grof met de shiri-shiri-ki of een ander voorhanden schaaf of de mandoline. Fruit het schaafsel in een wok in olie tot de peen 'zweet' en zacht begint te worden.
Voeg dan de sojasaus toe, terwijl je blijft roeren tot de wortelen beetgaar zijn.
Zet het vuur uit, en zet de pan terzijde. Giet de eieren over de nog warme peen, en roer het ei door de nog warme peen tot het ei volledig gestold is. Voeg nu de hondashi of katuobushi toe. Wanneer je deze mee zou koken, wordt het gerecht bitter.