Pelleprat was de oprichter van de Cordon Bleu kookschool in Parijs
Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook deze in ruim water gaar. Giet ze af en kook ze kort droog.
Maak een fijne aardappelpuree, passeer de aardappelen door een fijne zeef.
Verwarm de friture voor op 160-170°.
Maak een soezendeeg. Doe het water in een steelpan en zet het vuur hoog. Snijd de boter in grove stukken en voeg deze toe evenals het zout. Wanneer dit mengsel kookt, de pan van het vuur nemen en van het vuur af alle bloem in één keer toevoegen en stevig doorroeren, met een houten lepel.
Zet de pan dan terug op het vuur en blijf roeren tot alle bloem is gegaard. Zorg dat een glanzende bal ontstaat die de eieren goed kan opnemen.
Doe deze deegbal over in een schaal en laat hem afkoelen. Roer er dan pas de eieren één voor één doorheen.
Meng de aardappelpuree en het soezendeeg. Vorm er balletjes van en bak deze (niet teveel tegelijk) in de frituur. Uit laten lekken op keukenpapier.
Respecteer het copyright !