Pèpè
Pepersoep met geitenvlees
Pèpè
 
Pèpè

Pèpè

Pepersoep met geitenvlees

Deze Kameroense versie van de West-Afrikaanse pepersoep dankt zijn specifieke smaak aan de unieke, lokale specerijen.

Het sleutelingrediënt in deze Kameroenese pepersoep is 'nootmuskaat', in een combinatie van kalebasnootmuskaat en 'gewone' nootmuskaat.

INGREDIËNTEN

2000
gram
geitenvlees, met bot
4-5
ltr
water
10
zaden
kalebasnootmuskaat (ehuru)
15
gram
mbongô
el
paradijsgraan (atariko)
2
peulen
selimpeper (uda)
2
stuks
nootmuskaat (umilo)
4-5
 
limoenblad en/of sereh
 
 
ikako-pruim (gbafilo)
60
gram
ughweri (zout)

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Snijd de selimpeulem open, en rooster ze droog (geen vet) tezamen met de ehuru-zaden, de gfabilo-zaden en de nootmuskaatzaden. Laat de specerijen afkoelen en maal ze daarna fijn.

DE BEREIDING

Maak een bouillon van water, zout, en als je sereh gebruikt en geen limoenblad, de sereh, en het pepermengsel. Voeg limoenblad pas later toe. Snijd het geitenvlees in eetbare stukken, en stoof het 30-40 minuten in deze bouillon. Het geitenvlees is dan nog niet gaar !

Voeg de yam toe en kook deze gaar in de bouillon. Neem de gekookte yam uit de pan. Doe deze pas op het laatst weer in de soep, zodat ze niet teveel soep zal opnemen en papperig wordt.

Maak de bouillon op smaak en beslis of je de sereh (limoenblad) zult verwijderen of niet. Verwijder de zaadlijsten en zaden van de chilipeper. Doe de groenten (met uitzondering van het gemberblad) en de basilicum in een blender. Maal de groenten heel fijn. Voeg een beetje water toe om een puree te krijgen.

Verhit wat olie in een pan, en fruit er de groentepuree in. Voeg het gemberblad toe en wat over is gebleven van het specerijenmengsel. Laat het een kleine tien minuten op laag vuur sudderen.

DE AFWERKING

Giet bij het opdienen wat rode palmolie op de soep.

BRONVERMELDING UPDATE APRIL 2017

Pepe soup du Cameroun | Afrik-cuisine Urhobu ukodo | Sissy yemmie
Deze site is in bewerking, waardoor foto's kunnen ontbreken of links niet werken. Excuus daarvoor. De site wordt herbewerkt na een aanslag op de site door copyright-jagers begin 2019.