Het recept voor Valley of the ashes is in de Amsterdamse Pulitzer's Bar tot stand gekomen. De cocktail wordt geheel in stijl afgemaakt met eetbare 'as'.
Een belangrijk bestanddeel is Lange-peper falernum, dat wordt gemaakt door lange pepers sous-vide in Falernum te koken. Gebruik hiervoor een mooie, aromatische lange peper, waarin de muskusgeur goed tot zijn recht komt. Crush de pepers voor een top-resultaat, en doe ze met de Falernum in een sous-vide-zak. Trek deze vacuum en laat de Falernum 1 uur bij 60° trekken.
Zeef de Falernum daarna met een doekje in de zeef, voordat je de falernum laat afkoelen.
Voor musky-tonen in cocktails zoals de Valley of Ashes. Hierin wordt Pimento Dram gebruikt, een combinatie van de fijnste Jamaicaanse rum en piment (allspice). Het Brits bittertje, de samenstelling is geheim, zou diverse afrodisiaca bevatten.
Maak de Lange peper Falernum en de sorbet.
Voor de sherbet meng je 10 gram citroenzest en 8 gram limoenzest met 400ml limoensap, 500 gram suiker en 5 gram Maldon zeezout, en vriest dit mengsel in. Zodra de sherbet koud genoeg is, kun je hem gebruiken.
Meng alle ingrediënten, en shake 10 minuten met ijs.
Strooi wat eetbaar as op het glas om de cocktail te completeren.
Respecteer het copyright !