Kruidenmengsels
Gecombineerde kruiden en/of specerijen
KRUIDENMENGSELS
OP DEZE SITE
SAMBAR MASALA

KRUIDEN- EN SPECERIJENMENGSELS

Overal ter wereld worden combinaties van kruiden- en/of specerijenmengsel gemaakt die de gerechten in die regio een speciale 'kleur' geven.

De samenstelling van deze mengsels kan van streek tot streek verschillen, en van gezin tot gezin. Recepten worden soms van generatie op generatie doorgegeven. Sommige mengsels worden volgens een vast patroon samengesteld, andere niet, volgens zelfs niet de lijn van een vast smaakpalet.

Eeuwenlang zijn kruiden- en specerijenmengsel over grenzen heen getrokken, met (handels)reizigers, migranten, en soms zijn ze zelfs geworteld geraakt op de nieuwe bestemming. Geassimileerd. Kerrie (masala) is daar een voorbeeld van in Europa.

Vanwege het grote aantal mengsels fungeert dit artikel in de eerste plaats als een 'marktplaats' waar de mengsels in alfabetische volgorde zijn geplaatst. Voor de beschrijvingen en waar mogelijk de recepten verwijzen we naar de afzonderlijke artikelen.

Deze site is in bewerking, waardoor foto's kunnen ontbreken of links niet werken. Excuus daarvoor. De site wordt herbewerkt na een aanslag op de site door copyright-jagers begin dit jaar.