Pào cài
Ingelegde lente-gember
PÀO CÀI
GEMBERBEREIDINGEN
INGELEGDE LENTE GEMBER | THAILAND

PÀO CÀI 泡菜

Ingelegde lente-gember

Pào zi jiāng, jonge-gember-pickle, is een pào cài, een algemene term voor gezuurde groente. Het is een klassieke methode om een groente houdbaar te maken, een uitkomst voor jonge gemberpeper, dat een uitermate kort seizoen heeft.

Ingelegde lente-gember vind je niet alleen in China, maar ook in andere Aziatische landen, zoals Thailand en Japan. In China kom je het vooral tegen in Szechuan, waar het al eeuwen gemaakt. Zi jiâng is het Chinese woord voor baby-gember.

Het inleggen van groenten is een klassieke methode om groente houdbaar te malen. Lente-gember is zo kort verkrijgbaar is, dat dit de enige manier is om het het hele jaar te kunnen nuttigen.

Pào zi jiāng wordt in de regel grover gesneden dan de Japanse beni en gari, ook wel de sushi-gembers genoemd.

BRONVERMELDING UPDATE MAART 2019

The Aroma Composition of Baby Ginger Paocai | Songming Luo e.a. ournal of Food Quality Volume 2017, Article ID 7653791, 9 pages https://doi.org/10.1155/2017/7653791 Pao cai | Wikipedia (EN)