Tau kwa bebek asap
gerookte eend met tofu en appel
TAU KWA BEBEK ASAP
TAU KWA BEBEK ASAP

TAU KWA BEBEK ASAP  [MALEISIË]

gerookte eend met tofu en appel

Een betrekkelijk eenvoudig gerechtje dat draait om de combinatie van tofu (tau kwa) en gerookte eend.

Als uitgangspunt voor het recept wordt al bereide of kant-en-klaar gekochte gerookte eend genomene, naast de krokante uitjes die je kant-en-klaar kunt kopen, maar ook eenvoudig zelf kunt maken. Tau kwa is een stevige tofu van Indonesische makelijk, die verkrijgbaar is van gele en van zwarte sojabonen. In plaats hiervan kan iedere Chinese, Japanse of Westerse tofu genomen worden, mits deze van het zelfde type is.

INGREDIËNTEN

1
el
sap

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Snijd de soja in plakken van 1½ cm dikte, en marineer ze in de soja- en de hoisin-saus. Snijd de appel in partjes (zonder klokhuis, met schil), de radijsjes in flinterdunne plakjes.

Schil de selderijstengel, zodat deze niet draderig is en blancheer deze. Snijd er daarna stukjes van.

DE BEREIDING

Stoom de gemarineerde tofu 3 minuten en laat ze dan afkoelen.

Doe de tau kwa, de eend (in stukjes getrokken) en de appel in een kom en schud deze door elkaar.

Voeg er op het laatste moment de overige ingrediënten aan toe, en doe hetzelfde nog een keer.

Dien direct op.

100
gram
tau kwa (stevige tofu)
1
tl
lichte sojasaus
½
 
groene appel
1
el
hoisin-saus
100
gram
gerookte eend
1
el
knapperig gefruite uitjes
3
stuks
rode radijs
 
 
romaine sla
50
gram
selderijstengel
40
gram
geroosterde walnoten

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Tau kwa recipes | Miss Tam Chiak Singapore