Taco de huitlacoche
Taco gevuld met huitlacoche en kaas
TACO DE HUITLACOCHE
TACO RECEPT(EN)
TACO DE HUITLACOCHE | © FOTO: THE PAUPERED CHEF   DOWNLOAD RECEPT (PDF)

TACO DE HUITLACOCHE

Dit recept van taco met huitlacoche is een interpretatie van een streetfoodversie uit Chicago. Centraal staat maïs, in een wrap van maïsmeel (masa harina blanco) of tarwemeel, met maïskorrels en huitlacoche.

Huitlacoche zijn maïskorrels die zijn aangetast door de Ustilago maydis schimmel, en al sinds de Azteken als een ware delicatesse worden beschouwd.

INGREDIËNTEN

1
 
ui
2
teentje
knoflook
4
 
jalapeños
200
gram
huitlacoche
200
gram
maïskorrels
 
 
olijfolie
 
 
koriander of epazote
300
gram
witte cheddar kaas
 
 
crème fraïche of guacomole
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Kook de maïskorrels.

Snijd de ui in blokjes en sauteer deze in olijfolie. Voeg knoflook en jalapeño's toe en laat dit mengsel op zacht vuur enige minuten staan.

Voeg daarna de huitlacoche toe en gaar deze. Op smaak brengen met zout en peper.

DE BEREIDING (PER TACO)

Doe in een tweede pan een schep huitlacoche en maïskorrels. Breng op temperatuur. Vul een taco met dit mengsel, geschaafde cheddar en wat crème fraiïche. Bereid intussen de taco, liefst op houtskoolvuur. Vul de warme taco met het mengsel en wat koriander en vouw de taco in papier.