Taco de huitlacoche
taco met een vulling van huitlacoche en kaas
TACO DE HUITLACOCHE
TACO RECEPT(EN)
TACO DE HUITLACOCHE | © FOTO: THE PAUPERED CHEF

TACO DE HUITLACOCHE

Dit recept van taco met huitlacoche is een interpetatie van een streetfoodversie uit Chǐ cago. Centraal staat maïs, in een wrap van maïsmeel (masa harina blanco) of tarwemeel, met maïskorrels en huitlacoche, maïskorrels die zijn aangetast door de Ustilago maydis schimmel, en al sinds de Azteken als een ware delicatesse worden beschouwd.

INGREDIËNTEN

1
el
sap

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Kook de maïskorrels.

Snijd de ui in blokjes en sauteer deze in olijfolie. Voeg knoflook en jalapeño's toe en laat dit mengsel op zacht vuur enige minuten staan.

Voeg daarna de huitlacoche toe en gaar deze. Op smaak brengen met zout en peper.

DE BEREIDING (PER TACO)

Doe in een tweede pan een schep huitlacoche en maïskorrels. Breng op temperatuur. Vul een taco met dit mengsel, geschaafde cheddar en wat crème fraiïche. Bereid intussen de taco, liefst op houtskoolvuur. Vul de warme taco met het mengsel en wat koriander en vouw de taco in papier.

1
 
ui
2
teentje
knoflook
4
 
jalapeños
200
gram
huitlacoche
200
gram
maïskorrels
 
 
olijfolie
 
 
koriander of epazote
300
gram
witte cheddar kaas
 
 
crème fraïche of guacomole