Tiradito al maracuya
Rauwe vis in citrus
TIRADITO AL MARACUYA
TIRADITO RECEPTEN
TIRADITO AL MARACUYA | © FOTO: MOCHICA RESTAURANT, MONTRÉAL   DOWNLOAD RECEPT (PDF)
NAAR HET RECEPT VAN
MARTIN ORE
MOCHICA RESTAURANT
MONTRÉAL

TIRADITO

Tiradito is een Peruaans gerecht van rauwe vis in pittige saus. De bereiding is identiek aan die van een ceviche, alleen wordt de vis op sashimi-wijze gesneden. Het gerecht is gebaseerd op de pre-Columbiaanse bereidingswijze van vis met maracuja (passiflora tarminia). Het gerecht weerspiegelt de invloed van de Japanse immigranten op de Peruaanse keuken.

In een tiradito worden géén uien gebruikt, zoals in ceviche wel gebeurt. Gebruikelijke bijgerechten zijn zoete aardappel en gekookte maïs. Soms worden sint-jakobsschelpen toegevoegd en wordt de vis kort geschroeid. Tiradito is een voorgerecht dat koel geserveerd wordt op een warme zomerse dag. Het recept op deze pagina is de basisbereiding, gebaseerd op 4 personen.

In het recept van Tiradito al maracuya wordt in plaats van tombu passievrucht (maracujá) gebruikt.

INGREDIËNTEN

2
 
visfilets (tilapia)
4
 
limoenen
1
stengels
200
gram
aji amarillo of limon
 
 
zout
 
 
korianderblaadjes
200
gram
Andes maïs
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Bijgerecht: Kook de maïs 3 minuten, en laat deze afkoelen.

Snijd de vis sashimi in dunne plakjes. Arrangeer deze op een mooie platte schaal. Dek de vis af en zet ze koel weg.

Snijd de pepers heel fijn, eventueel na geblancheerd te zijn.

Pers de limoenen.

DE BEREIDING

Meng het limoensap, de fijngesneden pepers en wat zout. Overgiet er de vis mee

Garneer de schaal met de maracuya (passievrucht) en korianderblaadjes, en serveer met de maïs.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Tiradito | Lea Zaldes in Dining Chǐ cago