Hanbury rhubarb cake
Gevulde cake
RHUBARB CAKE
 
HANBURY RHUBARB CAKE

HANBURY HALL RHUBARB CAKE

Deze rabarbercake wordt geserveerd in Hanbury hall. De rabarber die er voor wordt gebruikt komt uit de Hanbury gardens waar in de 18e eeuw volgens de overlevering de eerste eetbare rabarber werd gecultiveerd uit zaad van de wilde rabarber, dat uit Rusland was ingevoerd.

De cake wordt geserveerd als onderdeel van high tea en wordt gemaakt met een 20 cm doorsnee cakevorm.

INGREDIËNTEN

350
gram
bruine basterd
50
gram
gezouten boter
1
 
ei (M)
1
tl
vanille-essence of verse vanille
450
gram
tarwebloem
1
tl
bakpoeder
225
gram
rabarber
2,5
dl
zure room
40
gram
witte suiker
 
 
kaneelpoeder
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°.

Vet de cakevorm in en bekleed deze met bakpapier.

Maak de rabarber schoon, verwijder de dikste vezels en snijd de stengels in stukjes.

DE BEREIDING

Klop de boter met de bruine suiker tot een romig mengsel en voeg intussen de vanille toe. Schep er daarna met een houten lepel of spatel luchtig het ei door heen.

Zeef de bloem met het bakpoeder op het botermengsel. Werk de ingrediënten door elkaar tot ze goed gemengd zijn, zonder zwaar te kneden. Doe hetzelfde daarna met de zure room en de rabarber.

Giet het deeg in de vorm en bestrooi het deeg met wat suiker en kaneel.

HET BAKKEN

Bak de cake in drie kwartier tot 1 uur gaar. Laat het baksel minstens 10 minuten afkoelen alvorens het uit de vorm te nemen en op een rek verder af te laten koelen.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Rhubarb cake recipe | National trust, Hanbury Hall and gardens