Crema di pomodori secchi
Crème van gedroogde tomaten
CREMA DI POMODORI SECCHI
RECEPTEN
CREMA DI POMODORI SECCHI | ITALIË

CREMA DI POMODORI SECCHI

Crema is de fijne, mousse-variant van patè de pomodori secchi. Een Italiaanse tapenade. De crema wordt net als de tapenade op bruschetta gebruikt maar ook als basis voor het bereiden van sauzen voor pastagerechten, in voorgerechten of bij vlees, vooral varkensvlees.

Dit recept is het basis-recept voor de crema. De meeste smaak bereik je wanneer je de basisingrediënten voor de crema een week op elkaar laat inwerken, alvorens de crema af te maken.

INGREDIËNTEN

50
gram
gedroogde tomaten
200
gram
ricotta
1
el
pijnpitten
1
teentje
knoflook
2
teentjes
oregano
 
 
zout
 
 
extra virgine olijfolie

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Blancheer de gedroogde tomaten 4-5 minuten in kokend water. Neem de tomaten uit het water en leg ze te drogen op keukenpapier.

Pel de knoflookteentjes en snijd ze fijn.

DE BEREIDING

Doe de alle ingredië behalve de olijfolie in een blender. Waar je bij een patè of tapenade terughoudend bent met malen, doe je dat bij een crema veel royaler. Hoe fijner de blend, hoe cremeuzer de tapenade, crema of mousse. Voeg zo veel olijfolie toe, als de crema verlangt. De patè moet een zacht smeerbare consistentie houden, geen saus worden.

De crema volgens het basisrecept past prima bij pasta's, ook bij volkoren pasta's zoals penne.

BEWAREN

Deze verse crema is beperkt houdbaar.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016