Frittata con asparagi
Asperge frittata
ASPERGE FRITTATA
ITALIAANSE FRITTATA'S OP OURFOOD
FRITTATA CON ASPARAGI

FRITTATA CON ASPARAGI

Frittata, "gebakken", was tot in de jaren '50 een gebruikelijke aanduiding voor alles wat gebakken was, van gebakken ei en omelet tot aan aardappelen als op zijn Spaans de tortilla.

Vanaf dat moment is de frittata in Italië en de internationale keuken het equivalent geworden van een gevulde omelet, zoals deze originele Italiaanse versie, vergelijkbaar met de kuke-ye uit Iran.

INGREDIËNTEN

8
 
eieren (L)
2
el
sjalotjes
2
teentje
knoflook
0,8
dl
room
1,1
dl
verse kruiden (peterselie, basilicum)
1,5
dl
pecorino kaas
 
 
dunne groene asperges
60
gram
geitenkaas
 
 
dille
 

DE VOORBEREIDING

Maak de asperges schoon, schil ze en kook of stoom ze voor. Laat ze afkoelen.

Verwarm de boter in de koekenpan en fruit er de sjalotjes en de knoflook in.

Verhit de grill.

DE BEREIDING

Klop de eieren los met de room, de gehakte kruiden en de helft van de pecorino. Maak op smaak met peper en zout. Meng de asperges door het eimengsel en doe het mengsel van het vuur af in de warme pan. Bestrooi de frittata met geitenkaas en de rest van de pecorino. Bak de frittata in 10 minuten juist gaar.

Houd de fritata daarna kort onder de grill om te bruinen

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Baked asparagus frittata | Katheryn Taylor