Bruade e muset
Brovada met musetto
Brovada met musetto
RECEPTEN MET MUSETTO
BROVADA E MUSETTO©2017 FOTO: CONCORZIO MODENA IGP

Brovada met musetto

Brovada e musetto is de Italiaanse versie van sauerkraut. Niet gemaakt met zuurkool, niet met varkenspoot, maar met meiraap en een worst waarin varkensneus is verwerkt. Nieuwsgierig ? Het recept is eenvoudig.

Voor het recept heb je musetto nodig, dat is een grove verse worst uit Friuli, en ingelegde meirapen, die je geschaafd koopt, of voor dit gerecht zult moeten schaven.

INGREDIËNTEN

2
 
liefst verse musetti
500
gram
brovada (rape fermentate)
3
t
knoflook
4
 
laurierbladeren
 
 
groentenbouillon
 
 
zout
 
 
peper
 
 
olie

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Snijd de knofllook en fruit deze licht in een koekenpan.

DE BEREIDING

Breng de musetti in koud water met de knoflook en de laurier aan de kook, met en laat ze op zacht vuur 1½ uur sudderen.

Doe de geschaafde kool in wat groentenbouillon en zet deze eveneens 90 minuten op zacht vuur. Maak de brovada op smaak met zout en peper, en bind ze af met wat aardappelmeel.

Laat de muesetti en de brovada daarna in &dezelfde schaal nog een half uur elkaars smaak opnemen.

BRONVERMELDING UPDATE NOVEMBER 2017

Brovada e muset, tradizione friulana | La cuciana Italiana Musetto with Brovada | M. Batali, Food network