Zampone-spiesjes
Cicchetti
Zampone-spiesjes
ZAMPONE-RECEPTEN
ZAMPONE-SPIESJES ©2017 FOTO: CONCORZIO MODENA IGP

ZAMPONE-SPIESJES

Een heerlijk eenvoudig recept dat zowel met zampone als met cotechino kan worden gemaakt, in de oven of in de pan. Het recept leent zich goed voor iedere andere grove worst

Dit type gerecht wordt in Italië cicchetti genoemd, de evenknie van de Spaanse tapas.

INGREDIËNTEN

1
 
liefst verse zampone
250
gram
courgette
1
 
paprika
 
 
zout
 
 
peper
 
 
olie

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Kook de zampone in bouillon. Heb je een verse zampone kunnen bemachtigen, reken dan op 30 minuten kooktijd. Een fabrieksworst is voorgekookt en vraagt daarom maar 20 minuten kooktijd. Gebruik daarvoor de bijgeleverde bouillon.

Wanneer de worst gaar is, haal je deze uit de bouillon en laat je deze afkoelen tot kamertemperatuur.

DE BEREIDING

Wanneer je de schijfjes in de oven krokant wilt bakken, verwarm je de oven voor op 180°. gebruik je een pan, gebruik dan een niet-aankleefpan, met een miniem beetje olie.

Snijd de groenten in niet te dunne, en zeker niet te smalle plakken, en grilleer deze op een grillplaat.

Snijd de zampone in plakken van 1,5 cm dik, en halveer deze. Gebruik een goed scherp mes, zodat je een scherpe snede kunt maken. Leg de halve maantjes zampone op bakpapier op een bakplaat en laat ze in 10 minuten in de oven of koekenpan krokant worden.

Serveer de halve maantjes zoals op de foto is afgebeeld.

BRONVERMELDING UPDATE NOVEMBER 2017

Ricette zampone | Concorzio Zampone e Cotechino Modena IGP (foto)