Pesce azzurro in crosta
e chips di melanzane rosse
MELANZANA ROSSA
 
MELANZANA CHIPS MET VISBALLETJES EN HUMUS  DOWNLOAD RECEPT (PDF)
NAAR HET RECEPT VAN
CHIARA BRANDI
 
 

Polpette di pesce azzurro

in crosta di pane di Matera e chips di melanzane rosse di Rotonda

Dit recept laat zien hoe je zelfs een snack kunt maken uit streekproducten. Niet alleen de rode aubergine uit Rotonda, maar ook het brood uit Matera, enzovoort.

Het gerechtje is opgebouwd uit vier elementen: de krokante visballetjes, en humus en auberginechips. Kun je de originele producten niet krijgen, zoek dan naar een vergelijkbaar alternatief, zoals voor Materabrood, een zuurdesem-durumbrood met een dikke, knapperige korst.

INGREDIËNTEN

500
gram
500
gram
filet van harder en/of makreel
 
 
olijfolie
2
teentjes
knoflook
 
 
peterselie
2
sneetjes
Pan de Matera IGP (durumbrood)
1
dl
melk
2
 
peperoni di Senise IGP
1
dl
melk
50
gram
ceci neri della Murgia (zwarte kikkererwten)
 
 
olijfolie
2
 
pomodoro Cettaicale di Tolve (gedoogde tomaat)
 
 
sale di Cervia (zeezout)

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Week de kikkererwten minstens 8 uur tevoren in ruim water. en kook de visfilet op laag vuur gaar in een gesloten pan met water, wat olijfolie, knoflook en peterselie.

Neem de vis uit de pan en laat de vis af koelen.

Neem een snee brood en maal deze fijn (niet te fijn), en droog de kruimels in de oven. Week de gedroogde tomaten in water.

DE BEREIDING

Maak eerst de humus, door enkele eetlepels kikkererwten, de geweekte tomaten, een paar schijfjes ui, met wat olijfolie en zout in de blender te malen tot een smeuiige pasta. Snijd intussen de korst van de tweede snee brood en leg het brood (niet de korst) in een laagje melk te week.

Controleer de visfilets op graten (verwijder deze), en pureer de filets met het geweekte brood, de chilipepers (zaadlijsten verwijderd). Wanneer de vismassa te dik is, voeg je er wat olijfolie aan toe. Maak de vismassa op smaak. Rol er dan balletjes van en paneer deze met het broodkruim.

Frituur eerst de aubergineschijfjes, daarna de visballetjes, en dien op.

BRONVERMELDING UPDATE DECEMBER 2017

Polpette di pesce azzurro in crosta di pane di Matera e chips di melanzane rosse di Rotonda | Forchettona Giramondo