Cavatelli Pugliese
Voorgerecht (primi)
Cavatelli Pugliese con crema di broccoli
CAVATELLI-RECEPTEN
CAVATELLI PUGLIESE CON CREMA DI BROCCOLI   DOWNLOAD RECEPT (PDF)
CAVATELLI PUGLIESE CON CREMA DI BROCCOLI
NAAR HET RECEPT VAN
GIRGIO NAVA
95 Keerom
KAAPSTAD

CAVATELLI PUGLIESE CON CREMA DI BROCCOLI
E FUORI DI ORIGANO

Dit pastagerecht is van de hand van de Zuid-Afrikaanse kok Giorgio Nava. Hij presenteerde het tijdens het Barilla World Pasta Championship van 2013.

Voor dit gerecht wordt cavatelli gebruikt, een pastavorm die we ook kennen van garganelli, gemaakt met eieren. Cavatelli wordt gemaakt van durummeel en water, zonder eieren.Het is een pasta die prima zelf gemaakt kan worden, mits je beschikt over een garganelli-bord of boterplankje. Lees hier op onze site hoe je deze pastavorm maakt.

INGREDIËNTEN

250
gram
1
 
broccoli met blad
1
 
zout
1
 
witte peper
3
t
knoflook
1
 
ansjovisje
100
gram
(volkoren) zuurdesembrood
20
gram
kappertjes
4
 
gedroogde tomaten
1
 
peperoncini (chilipeper)
4
 
ansjovisjes
 
 
verse oregano bloemen
1
 
olijfolie

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Kook de broccoli inclusief de bladeren zacht, en laat de broccoli in een kom in ijswater afkoelen om de garing te stoppen en de kleur fris te houden. Gebruik het broccoliwater om straks de pasta in te koken, houd dat dus apart.

Snijd het brood in dobbelsteentjes, en bak deze bruin in olijfolie waaraan de ansjovis en knoflook zijn toegevoegd. Bak niet te heet, dan zou de knoflook verbranden en bitter worden.

DE BEREIDING

Kook de pasta al dente. Schep intussen wat olijfolie, zout en peper door de broccoli en roer de broccoli romig.

Neem de bladeren apart. Sauteer de pasta en de overige broccoli in wat olijfolie.

HET MONTEREN

Leg wat broccoli-blaadjes op het bord en schep daar de pasta-broccolimengsel op. Garneer met de gedroogde tomaten, wat kappertjes, ansjovis, knapperig brood en wat verse oregano bloemen. Bestrooi het gerecht met een aromatische peper, bijvoorbeeld een rode peper (kampot of phu quoc) of citruspeper (timur of szechuan).

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2017