Klassieke cheesecake
Kaastaart
CHEESECAKE
 
Classic baked cheesecake - © FOTO: masterchef australia
Classic baked cheesecake - © FOTO: masterchef australia
NAAR HET RECEPT VAN
DONNA HAY
DONNA HAY WEBSITE
WWW.DONNAHAY.COM.AU

KLASSIEKE CHEESECAKE

Dit recept naar Donna Hay wordt op de klassieke wijze met een pâte brisée (kruimeldeeg) van amandelmeel en tarwebloem gemaakt.

Dit recept is voor een springvorm van 20 cm, goed voor 15-16 punten. Bedek de bodem van de vorm met bakpapier en vet de zijkanten licht in met boter.

INGREDIËNTEN

75
gram
amandelmeel
170
gram
patentbloem
55
gram
kristalsuiker
90
gram
koude boter
DE VULLING
330
gram
roomkaas
500
gram
ricotta
4
 
eieren
300
el
kristalsuiker
1
dl
citroenrasp
0,6
tl
citroensap
½
el
vanile-extract
1,5
 
maizena
 
 
water

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 150° C, stel de heteluchtoven in op 145° C.

DE BEREIDING

Maak met de vingers een los kruimeldeeg van het amandelmeel, de bloem, de suiker en klontjes koude boter. Doe dit in de vorm, druk het met de vingetoppen an, en strijk het glad met de achterkant van een eetlepel. Bak de bodem in 15 minuten goudbruin en laat hem afkoelen.

Roer de roomkaas soepel en doe deze met de ricotta, amandelmeel, kristalsuiker en in blokjes gesnden boter in de kome van een foodprocessor. Maak een papje van de maizena en warmwater en voeg dat eveneens toe. Draai het mengsel soepel.

Giet de vulling in de vorm en tik tegen de randen om luchtbelletjes in de vulling te verwijderen. Voor een extra fraai uiterlijk verhit je luchtbelletjes in het oppervlak met de vlam van een brandertje (crème brülé-brander).

Bak de taart in 1 uur en laat hem in de oven staan gedurende nog 1 uur en open de deur intussen niet!

DE AFWERKING

Serveer de taart koel, met verse frambozen.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

An epic cheesecake experience | www.cheesecake.com Cato's agricultura: recipes | www.novaroma.com Cheesecake | en.wikepedia.org