Gamba pil pil
Baskisch garnaalgerechtje (tapa)
GAMBA PIL PIL
 
GARNALEN PIL PIL
GARNALEN PIL PIL
GARNALEN PIL PIL

GAMBA PIL PIL

Dit kleine gamba-gerecht is een trendy tapas uit de Baskische keuken. Hij wordt traditioneel opgediend in een aardewerken schaaltje, de cazuela of cazuelita. In plaats van sherry kan witte wijn worden gebruikt.

INGREDIËNTEN

500
gram
verse garnalen (gamba's)
125
ml
olijfolie extra virgin
½
 
guindillas (rode pepers)
4
teentjes
knoflook
3
el
droge sherry
1
tl
milde pimenton paprika
 
 
peterselie
 
 
citroensap
 
 
zeezout

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Dep de garnalen droog en snijd de knoflook in dunne plakjes.

DE BEREIDING

Doe de olie in een sauteerpan of kleine koekenpan en verhit deze. Bak de knoflook met de chili's kort, zorg dat de knoflook niet verbrandt.

Roer er de pimenton doorheen en voeg dan de garnalen toe. Bak deze 2-3 minuten en serveer ze direct.

Giet er wat citroensap en sherry bij en bestrooi de garnalen met zout en fijngesneden peterselie. Serveer met knapperig brood.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

De Baskische keuken | Bazque