Paillaissons
aardappelkoekjes
PAILLAISSONS
 
PAILLAISSONS / GALETTES | FRANKRIJK

PAILLAISSONS, GALETTES

Onder de naam Paillaissons en onder de naam Galettes maakt men in Frankrijk koekjes van geraspte aardappelen volgens nevenstaand recept.

Het verschil tussen paillaissons en galettes zit in de vorm van het koekje, een paillaisson is een matje, dat wordt gemaakt met behulp van een bakring, als een pasteitje, terwijl een galette letterlijk een wafeltje is. In galettes wordt soms peterselie gebruikt.

INGREDIËNTEN

600
gram
aardappelen
10
cl
crème frai≖che
2
 
eieren
2
el
olie
 
 
zout en peper

200
gram
room
1
 
citroen
3
 
verse kruiden
 
 
zout en peper
 

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Schil de aardappelen en rasp ze met een grove rasp. Druk de rasp met de hand samen zodat zoveel mogelijk water weg loopt.

DE BEREIDING

Doe de geraspte aardappelen in een kom en meng er de eieren en de room door. Maak op smaak met peper en zout.

Maak schijfjes door de aardappel in een bakring te doen en goed vast te drukken, Verwijder de ring en bak de "pasteitjes" in een koekenpan met boter lichtbruin in 20-25 minuten. regelmatig keren.

Maak de saus van de room, het citroensap en de kruiden. Op smaak brengen met zout en peper.

DE AFWERKING

Direct opdienen.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016