Galettes alsaciennes
Aardappelkoekjes
GALETTES
 
LINZEN MET WORST EN SPEK

LINZEN MET WORST EN SPEK

In dit heerlijke gerechtje komen de Franse linzen en de kruidige worst volledig tot hun recht. Het recept is eenvoudig en kan niet mislukken, mits jede linzen rustig laat garen.

Lentilles du Puy zijn Europees beschermde Franse, groene linzen. Ze zijn goed verkrijgbaar in ons land, dus probeer ze. Als vervanger kunnen donkere (bruine) linzen gebruikt worden.

INGREDIËNTEN

250
gram
lentille du Puy
200
gram
gerookte spek
1
 
saucisson Morteau
1
 
Roscoff ui
1
 
wortel
1
 
30
cl
kalfsfond
30
gram
boter

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Was de linzen, en snijd de wordtel in stukken.

DE BEREIDING

Doe de groene linzen in een pan met een dikke bodem, bijvoorbeeld een gietijzeren pan. Voeg de smaakmakers (groenten en bouquet garni) toe, de worst en het spek. Voeg twee liter water toe en sluit de pan.

Zet de pan op het vuur en breng het water aan de kook. Kook het daarna 20 tot 25 minuten. Giet het teveel aan water af, en verwijder het bouquet garni.

DE AFWERKING

Voeg de boter en de fond toe, en breng de schotel op temperatuur. Serveer direct.

BRONVERMELDING UPDATE AUGUSTUS 2016

Grunbeerekiechle (galette) | Tout un plat, cuisine d'Alsace Galettes de pommes de terre | Made in Alsace Galette | Wikipedia (EN)