Pannacotta mastiha
Pannacotta met mastiek en kweepeer
PANNACOTTA MASTIHA
PANNACOTTA-RECEPTEN OP OURFOOD
MASTIEK PANNACOTTA

PANNACOTTA MASTIHA

MASTIEK PANNACOTTA MET KWEEPEER

In deze pannacotta zijn de karakteristieke smaken en geuren van mastiek en kweepeer op elegante manier verenigd. De Chios Mastiha wordt gebruikt in de pannacotta zelf, de kweepeergelei vormt de toplaag waardoor de pannacotta wordt uitgeschept. Vanzelfsprekend wordt het gerecht in een glas geserveerd.

INGREDIËNTEN

60
gram
fijne kristalsuiker
1
tl
250
ml
room
1
 
gelatineblad

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Los de gelatine op in koud water.

DE BEREIDING

Warm de room intussen op met de suiker (of basterd) en de mastiek. Laat het mengsel niet koken. Roer de gelatine (uitknijpen) van het vuur af door het mengsel en lost de gelatine er in op. Giet het mengsel door een zeef in een kom en laat deze in een ijsbak afkoelen.

Nadat de pannacotta is afgekoeld tot kamertemperatuur wordt de pannacotta in glazen gegoten en tenminste een uur in de koeling weggezet om op te stijven.

DE BEREIDING

Serveer in een glas met een dun laagje kweepeergelei.

Gebruik in plaats van de kweepeergelei ook eens gemacereerde aardbeien.

BRONVERMELDING UPDATE OKTOBER 2016