Parelhoen roquefort
gevogelte
RECEPTEN MET PARELHOEN
PARELHOEN ROQUEFORT

PARELHOEN ROQUEFORT

Dit gerecht wordt gemaakt met suprèmes, het borststuk met de poot er aan. Het recept is gebaseerd op een gerecht uit de Champagne-Ardenne streek. Garneer met absinthblad, als je dat kunt krijgen en geef er Pouilly-fuissé of Epineuil als wijn bij.

INGREDIËNTEN

2
 
parelhoen supremes
1
teentje
knoflook
1
el
roomboter
500
gram
jonge spinazie
 
 
nootmuskaat
 
 
zout en peper
 
 
olijfolie
200
gram
roquefort

HET RECEPT

DE VOORBEREIDING

Verwarm de oven voor op 180°.

Was de spinazie zorgvuldig.

Snijd de knoflook in dunne plakjes.

DE SUPREMES

Wrijf de supremes in met zout en peper en bestrijk ze met wat olijfolie. Bak ze 25 minuten in de oven. Snijd het borststuk daarna in plakken en leg deze op bakplaat of eierschaaltje met tussen iedere plak een plakje roquefort. Plaats het borststuk 10 minuten in de oven op 200° of onder de grill.

DE AFWERKING

Sauteer de knoflook in boter en voeg er de spinazie aan toe. Onder goed doorscheppen kort laten garen (als roerbakken). Op smaak af maken met zout, peper en nootmuskaat

Leg de plakjes borst op de spinaze en geef de poot er apart bij.